Gril – plynový nebo na uhlí?

Léto je tady a s ním i období grilovaček, zahradních oslav a sezóna masa. Co je lepšího, než si za teplého večera ugrilovat naložené maso, ryby, zeleninu nebo sýry? K tomu ale potřebujete kvalitní gril! Na trhu se můžete setkat s několika typy grilů, jako jsou například elektrické, plynové nebo klasické na uhlí. Nevíte, který vybrat? Podívejte se na výhody a nevýhody plynových a klasických grilů a vybírejte dle svých požadavků a možností.

Číst dál

Zahradní okénko: Bylinkobraní ve vaší kuchyni


Bylinky v kuchyni nejsou jen zelenou dekorací, ale rovněž zdravou voňavou ingrediencí a léčivým pomocníkem na všechny neduhy! Mezi základní a kuchyni naprosto nepostradatelné bylinky patří tymián, rozmarýn, pažitka, bazalka a petrželka. Kromě toho existují další zdravé bylinky používané často jako koření. Drůbeží maso se skvěle doplňuje s tymiánem, rozmarýnem a šalvějí. Chuť hovězího zvýrazní zase estragon, zelený pepř nebo tymián a vepřové maso jednoduše ozvláštníte majoránkou či zázvorem. Telecí maso si zaslouží šalvěj či oregano a škodu nenaděláte ani s mátou anebo koprem.

Číst dál