Barevná nálož ve stylu pop-art


Patříte – li k lidem, kteří před elegantními a usedlými kombinacemi barev v interiéru dávají přednost nepřehlédnutelné barevnosti, pak je jako pro vás stvořen pop-art styl. Nejenže se můžete obklopit výraznými barvami, ale také nenucenou veselostí a promyšlenou hravostí. Pop-art styl je dnes považován za jeden z retro stylů. Vznikl v 60. letech a odráží se v něm kultura i každodenní život tehdejší doby. Najdete v něm originální prvky a především tolik známé pop-artové vyobrazení slavných osobností.

Pro upjatost není místo

 artpop2

Pop-art styl poznáte v interiéru na první pohled. Dominují v něm syté a křiklavé barvy jako je rudá, sytě žlutá a oranžová nebo zelená. A co by byl pop-art bez růžové a modré? Vždyť právě růžový cadillac je kromě krásek se zářivě blonďatými vlasy, komiksů a vtipných obalů od plechovek, jedním ze symbolů pop-artu. Pokud se tedy rozhodnete zařídit si jeden nebo více pokojů v tomto nesmrtelném a stále působivém stylu, neměli byste zapomenout na obrazy, plakáty či tapety v komiksovém stylu. Chybět by neměly ani doplňky s motivy legendárního Andyho Warhola, který je jedním z největších představitelů tohoto trochu bláznivého stylu. V místnosti inspirované pop-artem musí být přítomny razící koberce s puntíky, originálními vzory nebo nepřehlédnutelnými barevnými kombinacemi.

Nebojte se bláznivých kombinací

 artdeco

Bydlení ve stylu pop-artu by mělo vyrážet dech a nenechat pozornost vás ani návštěv spát. Proto ani jednotlivé kusy nábytku nesmí zůstat stranou. Černá nebo bílá sedací souprava? Zapomeňte! Látky obtahující sedací soupravy musejí být barevně pestré. Výhodou tohoto stylu je možnost zapojit svou vlastní individualitu a vkus a vytvořit si tak místo, kde bude rozhodovat vaše fantazie. V pop-artovém stylu totiž můžete kombinovat běžně nekombinovatelné, a přesto bude výsledek vypadat skvěle.

Autor úvodního obrázku:  mathiole

Autor obrázku v textu:  sandiv999

Autor obrázku v textu:  Luciana Aguillar

Ohodnoťte post

Napsat komentář