Bydlení na samotě u lesa – jak se vám líbí?


Vzpomínáte si na kultovní film Na samotě u lesa, kde bydlel herec Kemr v tradiční české chalupě? Líbí se vám takový styl? Pak si zařiďte bydlení ve stejném stylu. K tomu budete potřebovat pouze dřevo, které vás v zimě zahřeje, v létě ochrání a navíc půjdete ve šlépějích s přírodou. Perfektní jsou i dřevěné povrchy, jež působí měkce a je radost po nich chodit bosky. Co si dále pořídit?

Kterýkoliv odstín dřeva vás uchvátí

 ARCD-7388

Můžete být milovníky světlého dřeva, ale tmavší barva zesílí účinek domova a zabydlenosti. Dřevo ale můžete zkombinovat i s jinými materiály. Vedle sebe byste neměli stavět kombinace různě barevných dřevin. Kupříkladu není úplně vhodné vedle sebe stavět dub, třešeň a mahagon. Nejlepší je, když dominantní dřevo stojí v prostoru a obklopují ho jiné materiály. Určitě si pořiďte dřevěné hodiny, stoličku nebo teakový tác, na kterém se budou nosit voňavé kávičky i zákusky. Lucerny v dřevěném dekoru skvěle vyplní interiér a oživí i zahradu nebo tmavé kouty na chodbě. Bydlení jako v chalupě musí doladit i další prvky. Rozhodně vám nesmí chybět v kuchyni plechové hrníčky a nádobí, které poslouží zároveň jako dekorace. Vedle toho nezapomínejte na bílou barvu. Vedle něj totiž dřevo vynikne a navíc odlehčí interiéru, působí moderně a elegantním dojmem, který si zamilujete.

 dřevo3

Jestliže si netroufnete na velké změny, nebojte se malých drobných úprav, se kterými si váš domov získá novou tvář velice lehce a levně. Prohlédněte si třeba dřevěné rámečky, ve kterých budou vypadat vkusně fotografie z dětství nebo černobílé retro fotky. Na chalupě se neztratí ani modernější kousky. Třeba stylové lustry, které jsou výstřelky posledních sezón, si oblíbíte. Kromě rámečků na fotografie a lustrů si můžete udělat radost třeba dřevěnou skříňkou, vinárničkou nebo křeslem s kožešinovým potahem. Udělejte si domov podle svých představ a vyzkoušejte se navrátit k přírodě. S dřevem doporučujeme kombinovat rovněž kámen nebo sklo.

Autor úvodního obrázku:  mikecogh

Autor obrázku v textu:  Riverbend Timber Framing

Autor obrázku v textu:  Sanderslelli

Ohodnoťte post

Napsat komentář