Bydlení ve stylu Provence

Zamilovali jste se do prosluněné Francie, kterou neodmyslitelně spojujete s olivami, vínem, slunečnicemi a voňavou levandulí? Poradíme vám, jak i své bydlení proměnit v romantické místo, kam se budete rádi vracet a stále vás bude doprovázet svěží atmosféra.

Saint Tropez po česku

Saint Tropez je typickým místem, kde všichni nakupují suvenýry v provence stylu. Vašemu domovu dodá uvolněný francouzský nádech stylová dekorace a je pouze na vás, který z oblíbených motivů si vyberete. Nezapomeňte, že do moderních staveb se příliš nehodí, a protože se jedná o skutečně venkovský styl, vybírejte pečlivě, kde doma jej použijete. Někteří sází na olivy, které najdeme na mýdlenkách koupelně, dózách v kuchyni či prostírání. Olivy jsou symbolem středomořského léta, které může u vás doma vydržet celý rok! Jiní upřednostňují levanduli a fialové kombinace, které se hodí spíše do ložnice nebo obývacího pokoje. Pěknou dekoraci si můžete vyrobit sami, stačí nasušit levanduli a kouzlit. Svázaná levandule evokuje pohodu venkova, voňavé usušené květy se hodí jako purpury třeba do šatny nebo na chodbu.

7893845214_080b811b7c_oProvence na zahrádce

Provence stylem můžete ozdobit i vaši zahrádku či terasu. K pravé francouzské atmosféře venkova patří bílý nízký plot a plechové konve, květináče a upravené záhonky romantických růží. Na terasu klidně pověste staré dřevěné rámečky na fotky nebo nástěnné hodiny s římskými číslicemi.

Slunce a slunečnice

Máte rádi slunečnice a léto? Pak určitě tvořte svůj domov do tónu zlaté barvy a kombinujte přírodní materiály. Usušené slunečnice jsou nejen krásným doplňkem, ale také osvěží interiér. Nábytek laďte do světlých tónů a vybírejte takový, který má rustikální tvary, je mohutný. Nezapomeňte na titěrné přehozy a povlečení s nádechem slunce a svěžího léta. Inspirujte se uvolněnou a přívětivou atmosférou, kde nikdo nespěchá!

Autor úvodního obrázku: Sophie Wycroft

Autor obrázku v textu: Frenschfinds

Ohodnoťte post

Napsat komentář