Chytré řešení pro podlahy? Mop!


Nákupem mopu získáte nejen praktického pomocníka, který vám ušetří spoustu námahy a času, ale zároveň se tak budete moci pochlubit bezchybně dosucha vytřenou podlahou. Snadno ovladatelný mop ale není vůbec jednoduché koupit. Nabídka je tak pestrá, že se v ní mnohdy nevyznáme. Znáte všechny druhy mopů a víte, který je vhodný právě pro váš domov? Už nemusíte ohýbat záda a pracně vytírat s hadrem v ruce, vyzkoušejte pohodlnou práci s mopem, který krásně podlahu zbaví prachu a naleští.

Ploché a třásňové mopy

 mop1

Ploché mopy jsou vyráběny ve formě plochých násad umístěných na kloubu a potažených houbou či speciální textilií z extra savého materiálu. Na ploché mopy se dobře zachytává špína, a proto se hodí pro vytírání velkých ploch, včetně oken. Houbu ze savé textilie můžete pohodlně vyždímat přímo z mopu nebo vyprat v pračce. Na trhu se můžete setkat také s mopem vypadajícím jako kartáč. Princip přichycování je na bázi háčků a suchého zipu. Tyto mopy jsou určeny pro menší plochy a na hrubší nečistoty. Další oblíbenou variantou mopu jsou třásňovité modely, které jsou tvořeny střapci z provázků nebo silnějších vláken. Mop tohoto typu oceníte především v momentě, kdy se chcete vyhnout nohám nábytku a potřebujete se dostat i do těch nejmenších rohů a míst. Výrobci ale mysleli na všechno a tak dnes už k samotnému mopu dostanete i příslušenství v podobě kbelíku se ždímací hlavicí, popřípadě čistícími a leštícími přípravky pro vaše parkety, linoleum či plovoucí podlahu.

 mop2

Mop je ideálním pomocníkem také v boji s nečistotami na korkové a dřevěné podlaze. Na korek zkuste vodu se saponátem a občas použijte vosk na podlahu. Dřevěná podlaha zase vyžaduje speciální prostředky určené na daný povrch. Prohlédněte si i další mopy, které se prodávají třeba s čističem podlahy a voňavou náplní. Moderní mopy fungují na principu vibrací, aby se přípravky lépe vstřebaly do vaší podlahy. Krásný a čistý domov můžete mít během chvilky, bez bolesti zad a zbytečného úklidu.

Autor úvodního obrázku:  Muy Lani

Autor obrázků v textu:  Rubbermaid Products

Ohodnoťte post

Napsat komentář