Léto je tady a s ním i období grilovaček, zahradních oslav a sezóna masa. Co je lepšího, než si za teplého večera ugrilovat naložené maso, ryby, zeleninu nebo sýry? K tomu ale potřebujete kvalitní gril! Na trhu se můžete setkat s několika typy grilů, jako jsou například elektrické, plynové nebo klasické na uhlí. Nevíte, který vybrat? Podívejte se na výhody a nevýhody plynových a klasických grilů a vybírejte dle svých požadavků a možností.
Láska jménem grilování
Grilování nelze považovat za nic jiného než určitý druh lásky. Pečlivé přípravy, důkladné propékaní a nakonec ta vůně učaruje zkrátka každému. Způsob nebo také časové možnosti vám napoví, jaký gril vybrat. U plynového grilu se nemusíte namáhat s rozžhavením uhlí a ani je postupem času přikládat. Stačí pouze zmáčknout knoflík a tím samým způsobem teplotu také regulovat, což představuje velkou úsporu času. Ani délka hoření vám nemusí dělat starosti. Plynový gril vydrží hořet více než 15 hodin. Na druhou stranu gril na uhlí dodá masu a dalším pochutinám specifickou chuť a vůni a je možné na nich rovněž udit (například na grilu pojmenovanému lokomotiva). Také může být dosaženo vyšší teploty a rozdíl, který je ale pro mnoho lidí rozhodující, spočívá úplně v něčem jiném. Údržba! Zatímco klasický gril musíte čistit a občas to není příjemná práce, s plynovým grilem si ruce určitě nezašpiníte.
Konečné rozhodnutí je závislé samozřejmě na individuálních potřebách a požadavcích. Pokud jste milovníci klasických grilovaček, baví vás kolem roštu často běhat, o maso se pečlivě starat a užívat si pohledu do rozpálených uhlíků, pak je pro vás zřejmě vhodnější klasický gril na uhlí. V případě, že máte rádi čistou a rychlou práci, která přinese velmi chutný výsledek, pak byste se měli zaměřit na koupi plynových grilů. Grilovací sezóna je tady! Nezbývá, než si ji plně užívat a zpestřit si sobotní party nebo víkendové posezení s přáteli.
Autor úvodního obrázku: simple tess
Autor obrázku v textu: stevendepolo
Autor obrázku v textu: Another Pint Please…